Væskebalansen - er ikke vann godt nok?

Hvorfor er væskebalansen/hydrering viktig?
Mennesker kan klare seg flere uker uten mat, men uten vann overlever vi bare noen få døgn. En voksen person består av ca.60% vann. Vann er en del av stoffskifteprosessen i cellene. Vann er også viktig for opptaket av næringsstoffer i tarmen og god fordøyelse, for regulering av temperaturen og for fjerning av avfallsprodukter.

Væskeinnholdet kroppen vår varierer i forhold til kjønn, alder og fettmengde. Mens barn har mest vann, har eldre minst vann i kroppen. Menn har mer enn kvinner, og overvektige har mindre enn slanke mennesker,

Inne i vannet flyter det rundt en rekke stoffer, som elektrolytter og næringsstoffer som er av livsviktig betydning for kroppens funksjoner. Uten vann vil ingen celler i kroppen kunne fungere. Vanninnholdet i kroppen påvirkes av trening, aktivitet, kroppstemperatur, luftfuktighet og sykdom. 

Symptomer på at du får i deg for lite væske kan være:

 Hodepine 💧Tørr i munnen 💧Ør, slapp og trøtthetsfølelse

Væskemangel svekker prestasjon 

Prestasjon reduseres i takt med graden av dehydrering. Tørste er ikke et godt mål på væskebalanse under trening, da følelsen av tørsthet først inntrer etter at du er i underskudd på inntak av væske. Inntak av væske vil tilfredsstille tørsten før væsketapet er erstattet. Sportsdrikke vil kunne hindre dette og gjøre at tørstfølelsen opprettholdes bedre.

Når kroppens vanninnhold minsker med 1 %, kan ytelsen reduseres med 10 %. Men det er ikke alt: Ikke nok hydrering kan føre til tretthet (selv hjemme eller på jobb) og øker risikoen for muskelskader. Du kan også overopphetes når utetemperaturen er veldig høy, med alle konsekvensene som følger med det.

Den perfekte sportsdrikken og daglig tørstedrikk
Vårt forfriskende Orangefit Active Water er den beste tørstedrikken for nesten enhver sport og god hverdagshelse. Sportsdrikken vår er også kjent som en hypotonisk drikk av eksperter. Det er lite karbohydrater, lite sukker, lite kalorier, absorberer den raskeste av alle drikker og kan konsumeres når som helst!

Men bør ikke en sportsdrikk inneholde mye karbohydrater og sukker? Nei! Du trenger bare ekstra karbohydrater og sukker for en intensiv innsats som varer lenger enn 90 minutter. Så hvis du trener i en kortere periode, trenger du ikke ekstra karbohydrater og sukker. Og hvis du vil ha en tørstedrikk til hjemmet eller på jobb, vil du absolutt ikke drikke unødvendig ekstra sukker😍

Optimal væskebalanse "The Orangefit Way"💧
Vår sportsdrikke er mye mer enn bare en hypotonisk drink! Active Water fyller også på med næringsstoffer (elektrolytter) som du mister under trening eller svette.

De fire viktigste næringsstoffene er magnesium, kalsium, kalium og natrium. Du mister alle disse gjennom svette. Kroppen din har ikke en reserveforsyning av disse stoffene, så du må fylle på selv. Med Orangefit Active Water kan du gjøre det på en lett og forfriskende måte.

Flere og flere synes det er viktig å ta vare på kroppen sin og er opptatt av væskebalansen. Derfor inneholder Active Water også plantebaserte BCAA i det ideelle forholdet 2:1:1, i tillegg til viktige elektrolytter. BCAA er essensielle aminosyrer og er også kjent som byggesteinene i kroppen din. Perfekt for en aktiv livsstil!

Er ikke vanlig vann nok da?
Vann er bra for deg! Vi anbefaler til og med å drikke 90 % vann. Men i dette tilfellet er det et spørsmål om god, bedre, best. Vann er en god måte å hydrere på, men Orangefit Active Water er den beste måten!

På grunn av innholdet av elektrolytter og BCAA er Active Water det beste valget under trening, flyreiser, høytider med festligheter og selvsagt på sommeren. Du kan drikke Active Water en eller to ganger om dagen hjemme eller på jobb i tillegg til vann. Fordi du vil ha det beste for kroppen din eller bare liker smaken.

Vi oppsummerer de viktigste forskjellene for deg:
☑ Active Water absorberes raskere enn vanlig vann
☑ Active Water fyller på elektrolytter som går tapt under svette
☑ Active Water inneholder plantebaserte BCAA
☑ Active Water har en deilig smak som gjør det lett å drikke tilstrekkelig

"Hvordan virker det?"
Active Water kommer i pulverform. Fyll shakeren, vannflasken, glasset eller sportsflasken med vann og tilsett en skje. Rist eller rør - drikk💧