Tarmens innflytelse på hjernen din

Stress, giftstoffer, dårlige bakterier, sukker og andre faktorer påvirker tarmhelsen din. Det er ingen raske løsninger for bedre tarmhelse, men bruk disse tipsene i dag og se en mental og fysisk forbedring.

Psykiske problemer

Årsakene til problemer som depresjon, kronisk tretthet og hjernetåke er vanligvis ikke forbundet med tarmen. Likevel er det ofte her de kommer fra. Det samme gjelder hormonell ubalanse, angst, humørsvingninger og en haug med andre ubehag. Hvordan henger dette sammen?

Mikrobiom 

I tarmen din ligger din andre hjerne: mikrobiomet, også kjent som tarmen. Tarmen din omfatter hele fordøyelsessystemet: munnen, magen, magen, tarmene. Her lever bakterier, parasitter, sopp, gjær og andre mikrober. Tykktarmen din er en jungel av mikrober og er vert for billioner av dem.

Gut-Brain Connection 

Tarmen og hjernen din er direkte koblet gjennom vagusnerven, motorveien mellom hjernen og magen din. Signaler fra tarmen går til hjernen og omvendt. Mikrobene i tarmen sender signaler til tarmveggen, som så plukkes opp av hjernen.

Betennelse

Hvis du ikke tar godt vare på bakteriene i tarmen, kan du bli alvorlig syk. Tarmhelsen din avgjør selv om hjernen din er betent eller ikke. Det er også her størstedelen av immunforsvaret ditt befinner seg. Så ta vare på dette organet som om det er en nyfødt baby!