Hvordan styrker jeg immunforsvaret mitt?

En etter en blir alle du snakker med forkjølet eller hanglete. Det er en god sjanse for at du ikke føler deg helt topp selv akkurat nå. Det er derfor vi alle trenger et bedre immunforsvar på denne tiden av året. Hvordan kan du oppnå det? Våre eksperter gir deg råd og de har gode nyheter: du kan begynne med de fleste av disse rådene idag.😍

1. Sov som en stein
Vi vet allerede at søvn er viktig, men gjør vi nok for å sikre at vi får den søvnen vi trenger? Sannsynligvis ikke. I tillegg til bedre konsentrasjon, bearbeiding av dagen og forbedret fordøyelse, øker god søvn også immuniteten mot patogener.

Sove bedre? Start i dag:

✔ Legg vekk telefonen minst en time før leggetid.
✔ Les en bok.
✔ Gå til sengs rundt samme tid hver dag.
✔ Hold en gjennomsnittstemperatur på 18 grader på soverommet ditt.
✔ Begrens koffein inntaket og unngå å spise etter kl.21
Tips: Sliter du med å sove godt? Ekstra magnesium kan hjelpe deg med å slappe av og slappe av, slik at du lettere kan sovne.

2. Bli mer aktiv, men ikke for intens
Ulike studier har vist at moderat intense øvelser (styrketrening, løping, lagidrett) har en positiv innvirkning på immunforsvaret.

Både utholdenhets- og styrkeøvelser frigjør hormoner og stoffer (cytokiner, vekstfaktorer og makrofager) som transporteres gjennom blodet til muskelfibre. Flere studier har indikert at disse hormonene kan spille en ekstra rolle i å styrke immunsystemet.

Bare pass på å ikke trene for intenst (i lengre perioder). Dette kan føre til at kroppen din produserer for mye kortisol (stresshormoner). 

3. Vitamin C og vitamin D
Det kan hjelpe å ta et ekstra tilskudd i tillegg til det daglige kostholdet, som vitamin C og D. Disse vitaminene støtter immunforsvaret og bidrar til sterk motstandsdyktighet.

Tips: Ta en skje med Orangefit Greens, og du vil allerede dekke 30 % av ditt daglige vitaminbehov.

4. Reduser stress
Stress har både positive og spesielt negative effekter. Når du er stresset, går kroppen i kamp-eller-flukt-modus. Dette betyr at kroppen din ikke prioriterer andre prosesser, for eksempel immunsystemet ditt.
Å redusere stressnivået gjør at prosessene i kroppen din kan skje uforstyrret. Og en av disse prosessene er å beskytte deg selv mot infeksjoner.

Tips for å redusere stress:

* Tren moderat
* Vær oppmerksom på pusten din.
* Identifiser årsaken til stresset ditt og diskuter det med en venn.
* Gjør morsomme aktiviteter med venner eller familie.


5. Fem om dagen - spis fargerikt
Å spise et variert kosthold og innta nok grønnsaker gir god støtte. Selen, magnesium, vitamin C, vitamin D og jern er essensielle for blant annet et sterkt immunforsvar. Når du spiser sunne og varierte måltider får du som regel nok av disse næringsstoffene.

Sørg også for å innta minst 250 gram grønnsaker og to frukt daglig.

Tips: Hvis du sliter med å få i deg nok grønnsaker og frukt, gjør det enkelt for deg selv med Orangefit Greens! En scoop tilsvarer 100 gram grønnsaker og 100 gram frukt.

6. Stump røyken. For godt.
Dette kan virke innlysende, men det er sant. Hvis du virkelig ønsker å gjøre immunforsvaret ditt en tjeneste, slutt å røyke. Røyking påvirker både medfødt og ervervet immunitet, og det er ikke bra.

7. Bytt til alkoholfritt
Å ta en drink en gang i blant er hyggelig! Men gjør det med måte. Og det kan være utfordrende for mange mennesker, spesielt i sosiale settinger. Så bytt ut drinken av og til med en alkoholfri versjon fordi alkohol svekker immunforsvaret ditt, noe som gjør deg mer utsatt for infeksjoner.

8. Vask hendene
Sørg for å vaske hendene grundig. Dette kan hindre spredning av bakterier og virus, og følgelig redusere risikoen for sykdom.

9. Suppler med Orangefit Greens
85 % av voksne spiser ikke nok frukt og grønnsaker daglig. Likevel er det avgjørende for et sterkt immunsystem. Synes du det er vanskelig å oppfylle dette kravet også?

Oppdag Orangefit Greens. Den er lett å blande med vann, en shake, juice eller smoothie, og den gir deg 24 forskjellige typer frukt og grønnsaker. På den måten oppfyller du umiddelbart 30 % av ditt daglige vitaminbehov.