Hvordan kan du på en ansvarlig måte gå ned 10 kilo?

Å gå ned ti kilo kan virke som en umulig oppgave. Og det vil absolutt ikke skje på bare noen få uker. Imidlertid er det definitivt mulig. I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du gjør det og dele tips for å holde deg på sporet med vektreduksjonen din.

Vekttap kort fortalt
Å gå ned i vekt er i utgangspunktet grunnleggende enkelt: du trenger å innta færre kalorier daglig enn du forbrenner. Dette er også kjent som en negativ kaloribalanse. Dette kan du oppnå ved å spise sunnere og/eller trene mer. Hold deg til det, og du vil se tallet på vekten gå ned hver uke.

Er det mulig å gå ned 10 kilo?
Å gå ned ti kilo er et flott og realistisk mål, og for de fleste er det oppnåelig. Du må bare gi det tid. Ti kilo tilsvarer 77.000 kalorier, som du ikke fikk over natten og heller ikke vil gå ned over natten.

Hvor lang tid tar det å gå ned 10 kilo?
Det avhenger av størrelsen på kalori underskuddet ditt. Jo større underskudd, jo raskere vil du gå ned i vekt. I teorien kan du gå ned 10 kilo på en måned eller til og med tre uker. Imidlertid er det definitivt ikke å anbefale.

Med et betydelig kalori underskudd vil du føle deg sulten, tappet og lite energi. Det er ikke hyggelig når du prøver å gå ned i vekt, spesielt hvis du må holde ut en stund for å gå ned 10 kilo.

Et sunt og ansvarlig tempo er å gå ned et halvt til ett kilo per uke. Så, med en vektnedgang på 10 kilo, vil det ta deg omtrent 10 til 20 uker.

Gå ned 10 kg, slik gjør du det.

Med trinn-for-trinn-planen nedenfor kan du oppnå den i løpet av få måneder.

* Beregn ditt personlige kaloribehov. Bruk formelen vår for å beregne kaloriene dine.


* Oppretthold et kaloriunderskudd på 10 % per dag i 2 måneder. Spis sunnere og beveg deg mer. Gå turer, tren styrke eller delta i andre aktiviteter du liker og kan holde deg til.


* Ta deretter en pause på 3 til 6 uker. I løpet av den tiden, spis akkurat ditt kaloribehov. Siden vekten din har endret seg, må du beregne kaloribehovet på nytt.
Oppretthold et kaloriunderskudd på 10 % i ytterligere 2 måneder. Ved slutten av denne perioden har du gått ned 10 kilo!
* Hold deg på målvekten din ved å følge kaloribehovet ditt. Ikke fall tilbake til gamle vaner. Nå som du veier 10 kilo mindre, er kaloribehovet lavere. Beregn dem på nytt og ikke overskrid dem.


To perioder hver på 2 måneder med fokus på hva du spiser og litt mer bevegelse. Egentlig er det ikke mye anstrengelse for å nå vekten du ønsker, ikke sant? Nå trenger du kun å holde vekten stabil.

Tips for å holde deg på sporet
Å opprettholde vekttap kan være utfordrende. For å gjøre det lettere å holde vekten, kan du benytte deg av disse tipsene.

1. Reduser kalorier gjennom små justeringer
Liker du å spise smørbrød? Ved å velge sunnere pålegg, vil du innta færre kalorier. Ikke mer Nutella, men velg i stedet hummus, grønnsaks pålegg eller frukt. Som et frokost alternativ er en sunn bolle med frukt et godt valg, og for snacks, gå for sunne alternativer. Det kan stille sulten en stund og du vil innta betydelig færre kalorier.

2. Drikk vann
Drikker du ofte brus, fruktjuice eller andre kaloririke drikker? Ikke nå lenger. Vann inneholder ingen kalorier og er utrolig sunt. Skaff deg en fin flaske og fyll den på igjen i løpet av dagen. Kaffe (uten melk og sukker) og grønn te har forresten nesten ingen kalorier og gir en fin variasjon.

3. Bytt ut ett måltid med en vekttap shake

Bytt ut ett måltid per dag med Orangefit Diet
Det reduserer umiddelbart kaloriinntaket med 250 kalorier. Vår vekttap shake gir en metthetsfølelse og er spekket med gode næringsstoffer og proteiner. Best i test - nr. 1 i måltidserstattende shake test tidligere i år!

4. Suppler med vitaminer
Å redusere kalorier kan føre til mangel på vitaminer og mineraler, noe som kan resultere i lavere energi, sløvhet og tretthet. Ikke veldig praktisk under vekttap. Spis derfor mer grønnsaker og ta kosttilskudd for å fylle på mangler.

5. Få mer søvn
Siden kroppen din mottar færre kalorier enn den trenger, vil du merke en reduksjon i energinivået. Hvis du i tillegg ikke får nok søvn, blir det enda mer utfordrende å holde på med det. Å få mer søvn hjelper deg til å føle deg bedre og gjør det lettere å opprettholde din vektnedgang reise.