Hvordan få mer energi? Prøv disse 8 tipsene!

Etter en vanlig arbeidsdag faller du sammen på sofaen. Du er helt utslitt. Denne følelsen av tretthet har skjedd deg mer og mer i det siste. Hvor kommer det fra? Og hvordan kan du få mer energi? I denne artikkelen deler vi åtte tips for mer energi.

Hvorfor har du mindre energi?
Du har hatt en travel dag, sovet dårlig eller spist for lite. Noen ganger har du bare lite energi. Årsaken og løsningen er vanligvis lett å finne. Men når du føler at du konsekvent har mindre energi, er dessverre årsaken ofte mindre åpenbar.

En generell følelse av tretthet er hovedsakelig forårsaket av mangel på trening og/eller psykiske problemer, men ting som sunn mat, nok vann og sollys kan også spille en rolle.

Tips for mer energi
Vet du ikke hvor trettheten kommer fra? Gå gjennom tipsene nedenfor og se om noen av årsaken kan gjelde deg.

1. Mer trening og bevegelse
Forskning viser at tretthet er hovedårsaken til at folk ikke trener og beveger seg nok. Ironisk nok finnes løsningen på utmattelse ofte i mer trening.

Regelmessig trening forbrenner mer energi i cellene dine og oksygen transporteres gjennom hele kroppen. Trening senker også nivåene av stresshormoner som adrenalin og kortisol, noe som gir deg mer energi og hjelper deg med å sove bedre.

2. Reduser stress
Litt stress er bra. Det holder oss skarpe og gir en sunn utfordring. Men for mye stress, forårsaket av jobb eller personlige forhold, kan være årsaken til mindre energi. Hvis du har det (for) travelt på jobb eller hjemme over lengre tid, er det på tide å ta det med ro.

3. Kutt ned på eller slutte med koffein, nikotin og alkohol
Alle vet at røyking er dårlig for helsen din. Men visste du at nikotin gjør det vanskeligere for deg å sove? Og det har en effekt på energien din.

Og mens kaffe kan gi deg en midlertidig følelse av mer energi, betyr den negative påvirkningen på søvnen at du på sikt faktisk har mindre energi.

Å redusere alkoholforbruket er også en god idé for å få mer energi. På denne måten sover du bedre og leveren din trenger ikke bruke energi på å bryte den ned.

4. Bedre søvn
Med tipsene ovenfor har vi allerede nevnt noen måter å forbedre søvnen din på. Men hvorfor er god søvn så viktig?

Søvn lar oss komme oss etter innsatsen fra den siste dagen og bygge opp reserver for neste dag. Sover du dårlig hviler du dårlig og det merker du på energien din.

5. Bedre ernæring
Usunn mat inneholder ikke mange næringsstoffer som gir deg energi. For å få mer energi bør du derfor spise mye grønnsaker og frukt. Du kan også bruke en
grønn juice supplement. Dette er en enkel måte å få inn mer grønnsaker og frukt i ditt daglige kosthold.

6. Drikk vann
En sunn voksen kropp består av omtrent 55 til 60 % vann. Så vann er superviktig for oss! Hvis kroppen vår har for lite vann, vil du umiddelbart merke det på energinivået ditt.

Forskning viser at en mangel på bare 1,59 % allerede kan forårsake en følelse av tretthet. Føler du deg lite energi? Ikke strekk deg etter energidrikker, men prøv et glass vann eller en hydration drikke med elektrolytter.

7. Få nok sollys
Sollys er lik energi. Gjennom solcellepaneler kan vi til og med konvertere solens energi til elektrisitet. Men solen er også en viktig energikilde for mennesker.

Når vi ikke ser nok sollys, har det en negativ innvirkning på energien vår. Solen gir oss vitamin D. En mangel viser seg i følelser av slapphet og tretthet. Så nyt solen!

8. Mer energi gjennom kosttilskudd
Akkurat som tretthet kan være forårsaket av mangel på vitamin D fra solen, kan andre vitamin mangler forårsake lavt energinivå. en daglig shot med Orangefit Greens kan hjelpe deg å dekke dine daglig behov på en enkel måte