Hvilke grønnsaker inneholder mye protein?

Vi vet hvor viktig det er å få i seg nok proteiner og grønnsaker hver dag. Hvor flott er det ikke hvis du kan kombinere de to? Du lurer kanskje på: hvilke grønnsaker inneholder mye protein? Vel, i dag har vi svaret for deg. Nedenfor er vår liste over favoritt proteinrike grønnsaker.

Grønnsaker med mye protein
Protein i grønnsaker? Ja absolutt. I tillegg til å være veldig sunt, inneholder grønnsaker også protein. De mest proteinrike grønnsakene er bønner. Ikke rart at folk som spiser mye plantebasert mat er store fans av bønner. Foruten å være en kilde til fiber og komplekse karbohydrater, er de også fulle av protein. Kidneybønner og mungbønner inneholder hele 24 gram protein per 100 gram! I tillegg er sopp også "grønnsaker" med mye protein. Sopp inneholder 3,6 gram protein per 100 gram.

Proteinrike grønnsaker
Vil du spise proteinrike grønnsaker, men vet ikke hva du skal velge? Ta en titt nedenfor. Dette er de mest proteinrike grønnsakene. Og det beste er: du kan enkelt legge dem til ditt daglige kosthold.

Kidneybønner: 24 gram protein per 100 gram
Alfalfa: 4,0 gram protein per 100 gram
Sopp: 3,6 gram protein per 100 gram
Mais: 3,3 gram protein per 100 gram
Spinat: 3,0 gram protein per 100 gram
Grønnkål: 3,0 gram protein per 100 gram
Artisjokk: 2,4 gram protein per 100 gram
Rosenkål: 2,6 gram protein per 100 gram
Brokkoli: 2,4 gram protein per 100 gram


Tips for mer grønnsaker og protein
Å få i seg nok grønnsaker hver dag kan være en utfordring. En enkel og sunn måte å få i deg mer grønnsaker og protein i kostholdet ditt er ved å drikke proteinrike smoothies laget med grønnsaker og frukt. De er deilige og utrolig sunne.
Velg favorittfrukten din, tilsett noen grønnsaker som grønnkål og spinat, og avslutt med en skje med proteinpulver. Dette vil gjøre smoothien din proteinrik på én gang. Deilig og sunt!