Hva er kreatin?


Kreatin er i utgangspunktet en drivstoff kilde for ATP, som er et energisystem som brukes for kort intensiv bruk av muskelkraft. Tilskudd med kreatin kan også bidra til å forsinke tretthet, noe som betyr at du kan trene hardere og lenger.


Typer kreatin:
-Kreatin monohydrat er kongen av kosttilskudd: Det er uslåelig for sin evne til å hjelpe kroppens muskler til å yte sitt beste og vokse fullt ut. Mikronisert kreatin monohydrat har mindre partikler og er designet for å absorberes raskt, slik at det kan komme i gang når du trenger det mest.
-Kre-Alkalyn, en bufret fra kreatin som behandles ved høyere PH-nivåer enn vanlig kreatin monohydrat, antas å ha en av de raskeste absorpsjonshastighetene av alle.
-Ytterligere formater inkluderer A-AKG, Ethyl-Ester og andre blandede alternativer med forskjellige kreatin typer. Kan tas i flere former, inkludert piller og pulver. Du kan ta kreatin daglig alene før, under eller etter trening. Den kan blandes i en shaker med andre produkter før trening, BCAA eller til og med i proteinet ditt.


Er kreatin trygt?
Ja. Det er et av de mest studerte kosttilskuddene. I en studie fra 2003 fant Dr. Kreider og hans kolleger at langvarig kreatin bruk (over en 21 måneders periode) ikke utgjorde noen problemer for fotball utøvere som tok fem gram om dagen sammenlignet med deres ikke-brukende kolleger. Faktisk opplevde idrettsutøverne som tok kreatin færre episoder med muskel kramper, muskelstrekk, dehydrering, sykdommer og kontakt skader .