Gå raskt ned i vekt? Du kan, men gjør det på Orangefit måten

Ansvarlig, enkelt og raskt vekttap. På nett kan du finne mange nettsteder som hevder de kan. Men kan det faktisk gjøres? Det korte svaret: ja, det kan det, hvis du gjør det riktig! Vi forklarer deg gjerne hvordan du gjør det.

Hvordan vektreduksjon fungerer
Energien som kroppen din tar til seg og bruker, uttrykkes i kalorier. Å gå ned i vekt er faktisk i utgangspunktet veldig enkelt: du må bruke flere kalorier enn du får i deg. Du kan trene mer, noe som forbrenner flere kalorier. Men du kan også skape et kalori underskudd ved å spise mindre/sunnere. Eller en kombinasjon av begge.

Når du bruker samme antall kalorier i gjennomsnitt som du forbrenner på en dag, vil du opprettholde din nåværende vekt. Men når du tilfører færre kalorier enn du forbrenner, vil kroppen din fortsatt trenge å få energi fra et sted for å fortsette å fungere. Da begynner den å bruke reservene du har bygget opp: karbohydrater, proteiner og til slutt fett. Hvordan kalkulere kaloribehov?

Hvorfor gå ned i vekt raskt?
Vi ønsker alle å gå ned noen kilo fort noen ganger. For eksempel fordi det er et bryllup, sommer, eller en ferie som er på gang, eller kanskje du har et klesplagg du ønsker å komme inn i igjen? Eller bare for å føle deg mer vel i din egen kropp.

Når du først bestemmer deg for å gå ned i vekt, er du ekstra motivert og ønsker å se resultater så fort som mulig. Og derfor ønsker du å gå ned i vekt raskt. Vi har full forståelse! 😍

Hvordan kan du gå raskt ned i vekt?
1 kilo fett tilsvarer 7000 kalorier. Vil du gå ned 1 kilo fett på en uke? Dette betyr at du må spise 7000 færre kalorier i løpet av en uke enn kroppen din bruker. Det er 1000 kalorier per dag når det regnes baklengs.

Kvinner trenger i gjennomsnitt 2000 kalorier om dagen for å holde vekten. Hvis du ønsker å gå ned 1 kilo per uke, kan du bare spise 1000 kalorier. Det er halvparten så mye! Menn trenger i gjennomsnitt 2500 kalorier om dagen, så de bør spise 1500 kalorier om dagen. Det er også mye mindre!

Dette er egentlig veldig lite og ikke ideelt. Så det er bedre å gå for halvparten, eller følg tipsene våre nedenfor!

Slik kan du gå ned i vekt raskt og sunt
Mange studier har vist at å gå ned i vekt raskt ikke er den rette måten i det lange løp. Nesten alle som gjør det, går tilbake til sin gamle vekt. Den velkjente jojo-effekten!

Det er imidlertid mulig, også med varige resultater.

Vil du gå ned i vekt raskt? Følg deretter disse fem tipsene.

1. Gjør det i maks 4 uker om gangen. Du kan gå ned 4 til 8 kilo per måned på denne måten.
2. Øk proteininntaket til 1,8 gram protein per kilo kroppsvekt. Du ønsker å miste fett raskt, men ikke muskler. Dette kan enkelt gjøres med en scoop av
proteinpulver
3. Spis ekstra grønnsaker, ta en måltidserstatningsshake med vitaminer/mineraler eller ta en daglig multivitamin. Å gå raskt ned i vekt betyr et stort kaloriunderskudd og dessverre også automatisk underskudd av vitaminer og mineraler.
4. Prøv å få nok søvn. Å gå raskt ned i vekt går ofte hånd i hånd med lavere energinivå. Ved å sove mer vil du føle deg bedre og enklere å holde deg til dietten.
5. Ikke gå tilbake til din gamle livsstil etter de 4 ukene. Arbeid med en ny og sunn livsstil som får deg til å føle deg bra.
Spesielt det siste tipset er viktig for varige resultater. Nedenfor forteller vi deg mer om hvordan du kan livsstilen din!

Livsstilsendring for langvarige resultater
Så snart du oppnår ønsket vekt, gjør mange den feilen å falle tilbake til sine gamle vaner. De begynner å småspise usunt, og trapper ned på aktivitet.

Så synd, for før du vet ordet av det, inntar du flere kalorier enn du forbrenner, og sakte men sikkert er du tilbake til din gamle vekt. Da må du begynne på nytt.

For å opprettholde vekten er det nødvendig med en permanent endring. Sunn mat, drikke og trening bør virkelig bli en del av livsstilen din. Tross alt vil dette gi deg mange flere fordeler enn bare en slankere kropp.

Vi hjelper deg med en sunn vektnedgang
Mange var tidligere skeptiske til måltidserstatninger eller vekttap shakes. Men vi forstår at de kan være en nyttig støtte for vektnedgang. De gjør kaloriinntaket mer håndterbart og hjelper deg å innta færre kalorier.

Det er derfor vi skapte vår egen vekttap shake som oppfyller "Orangefit-standardene"! Orangefit Diet er veganvennlig og laktosefri. Produktene våre er også glutenfrie og de inneholder heller ingen nøtter. 

Komplett måltidserstatter, høy på protein og fiber, uten tilsatt sukker. Og det har vært en suksess!