Gå ned i vekt med proteinshakes

Folk er alltid nysgjerrige på nye måter å (raskt) gå ned i vekt på. Fra juice rens til lavkarbo dietter, det er alltid en ny populær diett som lover gode resultater på kort tid. Mange lurer også på om protein shakes er en god måte å gå ned i vekt på. Det kan de absolutt være! I hvert fall hvis du bruker dem riktig.

Om vekttap
Å gå ned i vekt handler om å skape en negativ energibalanse, hvor kroppen din bruker færre kalorier enn du får i deg daglig. Du kan oppnå dette ved å spise og drikke sunnere (færre kalorier) eller trene mer (forbrenne flere kalorier). Eller enda bedre: en kombinasjon av begge!

Les også: Hvordan kalkulere ditt daglige kaloribehov?

Protein og vekttap
Hvis du på slutten av dagen har inntatt samme mengde kalorier som kroppen din trenger, vil du ikke gå ned i vekt. Å ta en proteinshake da vil derfor ikke på magisk vis få deg til å forbrenne mer fett. Men en proteinshake kan hjelpe deg å vedlikeholde musklene mens du går ned i vekt. Vi forteller deg mer om dette nedenfor.

Proteiner og bevaring av muskler
De fleste ønsker kun å miste fett når de prøver å gå ned i vekt. Dessverre betyr dette også å miste muskler. Muskelvekst og bevaring krever kalorier, mens du under vekttap skaper et kalori underskudd. Dette gjør det til en vanskelig kombinasjon.

Proteinshakes kan være en løsning på dette problemet. Proteiner er en viktig byggestein for kroppen, og spesielt musklene våre består i stor grad av proteiner. Derfor er det lurt å innta nok protein daglig mens du går ned i vekt. Proteiner bidrar til vedlikehold av muskelmasse.

Proteinshake som måltidserstatning? Vær forsiktig!
Proteinshakes er en løsning på dette problemet. Proteiner er en viktig byggestein for kroppen, og spesielt musklene våre består i stor grad av proteiner. Derfor er det lurt å spise nok protein daglig under vekttap. Proteiner bidrar til bevaring av muskelmasse.

Å bruke en proteinshake som måltidserstatning er en måte å skape et kaloriunderskudd på samtidig som du sikrer at du får i deg nok protein. Det er imidlertid ikke vår foretrukne metode.

Proteinshakes mangler viktige vitaminer og mineraler, samt karbohydrater som er viktige for å opprettholde energinivået. Derfor er bruk av proteinshakes for vekttap (spesielt på lang sikt) ikke det sunneste valget. Du får i deg for lite næringsstoffer.

Derfor er det bedre å velge en proteinrik måltidserstatningsshake,som Orangefit diett. Måltidserstatningen vår inneholder kun 249 kalorier og er fullpakket med sunne næringsstoffer. Forbrukerforeningen (NL) vurderte den som den beste måltidserstatningen på grunn av den høye protein prosenten, konsistens, smak og beste kilden til karbohydrater og fett!

Tips: Proteinshake etter trening
Vi anbefaler å drikke proteinshakes først og fremst etter trening. På denne måten tar du godt vare på musklene dine. Når det gjelder å gå ned i vekt, er det bedre å velge en proteinrik måltidserstatningsshake. Mange av våre kunder bytter ut frokosten eller lunsjen med Orangefit Diet og tar vår Orangefit Protein etter trening.