Elektrolytter - hvorfor trenger jeg det?

75% av alle mennesker er kronisk dehydrert.

Dette er symptomene på dehydrering:

* Tørr munn

* Hodepine

* Muskelverk & smerte

* Muskel kramper

* Utmattelse

Dette er vanligste årsakene til dehydrering:

* Varme 

* Høyder, opphold i høyden en fjelltur e.ll

* Trening

* Alkohol

* Reiser

* Kaldt vær

* Yoga

* Søvn

Hvilken rolle spiller elektrolytter, mineraler og vitaminer i væskebalansen?

Svette består først og fremst av vann, men den inneholder også elektrolytter, som har viktige roller i kroppen. Natrium og klorid er de mest tallrike elektrolyttene i svette med kalium, magnesium og kalsium tilstede i lavere mengder.

Når det gjelder vannløselige vitaminer, er svette en trussel. Under en intens treningsøkt følger B-vitaminer, vitamin C og viktige mineraler med svetten ut av kroppen. Som idrettsutøvere er dette spesielt bekymringsfullt på grunn av viktigheten av disse vitaminene i vår energi produksjon, fjerning av avfall,  muskelvekst og restitusjon etter trening.

HALO Hydration oppretter balansen og tilfører:

* VITAMINER
Kroppen trenger vitaminer for å fungere på topp. HALO inneholder vitamin B og C for å holde immunsystemet sterkt og energinivået høyt.

* MINERALER
Spor mineraler er avgjørende for kroppens helse. HALO leverer et fullt spekter av ioniske spor mineraler, laget av moder natur selv.

* ELEKTROLYTTER
Elektrolytter er avgjørende for å holde deg hydrert og regulere kroppens pH-nivåer. Vi henter elektrolyttene våre fra naturlige kilder i Great Salt Lake i Utah.

* LAVT SUKKER INNHOLD
En porsjon HALO inneholder kun 1 g naturlig rørsukker, 15 kalorier og ingen kunstige søtningsmidler. 1 g sukker er alt kroppen din trenger for å absorbere elektrolyttene den trenger. Det er ikke behov for ekstra tilsatt sukker, som det er  i andre produkter på markedet.

Hvilke fordeler gir det at du har en riktig væskebalanse ?

* ØKER PRESTASJONENE DINE
Det høres enkelt ut, jo mer kroppsvæsker du mister (som svette), jo mer daler prestasjonen din. Men visste du at ved å opprettholde riktig elektrolyttbalanse mens du trener ikke bare er en nødvendighet for å forhindre skader og sykdom, men kan også øke prestasjonen? Når elektrolyttene våre er ute av balanse, er nevrologisk funksjon kompromittert. Nerver og muskler opererer via elektriske impulser aktivert av elektrolytter i og rundt cellene. Muskelsammentrekninger krever tilstedeværelse av tilstrekkelig natrium, kalium og kalsium. Hvis disse elektrolyttene ikke er tilgjengelige i tilstrekkelige mengder, kan muskelsvakhet eller kramper oppstå. Vann alene vil ikke beskytte mot elektrolytt ubalanse. Faktisk kan påfylling av vann alene fortynne elektrolytter i kroppen og føre til hyponatremi – et fancy ord for dehydrering. Å tilsette HALO til vannet forbedrer væske absorpsjonen og fremmer rask rehydrering, og optimaliserer den generelle ytelsen.

* FORHINDRER KROPPEN DIN FRA OVEROPPHETING
Elektrolyttbalansen er kritisk når du trener i høyere temperaturer. Når temperaturen stiger, jobber kroppen hardere for å kjøle seg ned, og produserer overflødig svette og væske tap. Vanligvis svetter vi mye mer enn vi klarer å erstatte med vanninntak. Tilførsel av riktig væske er viktig for å forhindre at kroppen overopphetes. Vi har alltid visst at HALO var det kuleste elektrolyttpulveret der ute, men det vil også holde deg kjølig, bokstavelig talt.

* BEHOLD FOKUS
Det er ikke bare kroppen din som er følsom for svingninger i væskebalansen.  Studier viser at væskebalansen påvirker visuell oppmerksomhet, kognitive evner og humør. Forsøkspersoner rapporterer at de føler seg mer rolige og våkne umiddelbart etter korrigering av væskebalansen. 

* STYRK IMMUNFORSVARET DITT
Vitamin C og sink er avgjørende for helsen ved å samhandle med immunsystemet, støtte immunrespons og gi antioksidant beskyttelse. Elektrolytter som natrium, kalium, magnesium og kalsium har både direkte og indirekte roller i å regulere immunsystemet ditt. De beskytter mot infeksjoner og regulerer intensiteten av immunresponsen. HALO porsjons forpakninger gjør det enkelt å opprettholde en daglig immun forsterkende rutine.

* REGULERER  KROPPENS ENERGIPRODUKSJON
B-vitaminer spiller en viktig rolle til aktive individers helse ved å sikre at energi kan produseres for fysisk aktivitet. Idrettsutøvere som mangler i B vitamin avdelingen kan ha nedsatt evne til å prestere ved høy intensitet. B vitaminene holder nervesystemet sunt, støtter immunforsvaret og hjelper deg med å omdanne mat til energi. 

* SØRG FOR AT DU HAR NOK AV DET SOM ER VIKTIG
Undersøkelser fra USA indikerer av nesten 70 % av amerikanerne har et utilstrekkelig inntak av magnesium. Veganere og vegetarianere har spesielt mangel på vitamin B12. Bare 22 % i flere aldersgrupper har tilstrekkelig kalsiuminntak.

HALO på daglig basis er en måte å sikre deg optimal balanse.